Εκδρομές, παραλίες

Image
Εκμισθώνοντας μια βάρκα της  "Rent a Boat"  έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις ομορφιές της Ελαφονήσου με άνεση και ασφάλεια!

Μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού και να γνωρίσετε ονειρικά τοπία της Ελαφονήσου

Θα απολάυσετε τον ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά σε ονειρικές απομονωμένες παραλίες ακόμη και κάποιες που είναι
     προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης  ή σε πιο κοσμικές παραλίες χωρίς το άγχος της κίνησης ή της εύρεσης θέσης στην παραλία 

Θα χαρείτε τη συντροφιά των δελφινιών που θα σας συνοδεύουν στην πορεία σας αλλά και της θαλάσσιας χελώνας careta
     careta
που δημιουργεί φωλιές σε πολλά σημεία της γύρω θαλάσσιας περιοχής


Θα ψαρέψετε αν θέλετε σε μερικούς από τους πιο πλούσιους ψαρότοπους της περιοχής όπου θα βρείτε διάφορα είδη ψαριών . Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με  Kit ψαρέματος και να σας δώσουμε αρκετές συμβουλές για τις πιο κατάλληλες τοποθεσίες και ώρες  ψαρέματος , σύμφωνα με τις συμβουλές ντόπιων ψαράδων.

Στην πορεία σας μερικές από τις παραλίες που θα συναντήσετε είναι :


 

Της Παναγιάς τα Νησιά, Κάτω Νησί/ Panagia Islands, Kato Nisi
Image
Στη δυτική πλευρά της Ελαφονήσου, στην περιοχή Κάτω Νησί , βρίσκεται η παραλία της Παναγίας. Πρόκειται για μεγάλη αμμώδη παραλία με καταγάλανα νερά.  Κατά μήκος της υπάρχουν σπάνιοι αμμόλοφοι και δάσος από θαλασσόκεδρα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα γνωστά «νησιά της Παναγίας», οι τρεις νησίδες, Κασέλα, Πρασονήσι και Λεφτό νησί.
 Την όμορφη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο κοιτά από ψηλά ο ναός της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας, ιερό σύμβολο για τους Κατωνησιώτες.
Η εκκλησία της Παναγίας και η παραλία με τα νησιά, σε συνδυασμό με τον επιβλητικό αλλά ήρεμο χαρακτήρα της περιοχής, διαμορφώνουν ένα μοναδικό λακωνικό τοπίο. Εδώ, στο Κάτω νησί, στην παραλία της Παναγίας, βασιλεύει  ήλιος της Ελαφονήσου.
 Σε ένα από τα νησιά της Παναγιάς υπάρχει μια καταπληκτική απόμερη παραλία όπου μπορείτε να βγείτε με τη βάρκα και να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά της με την παρέα σας!
Αγλύφτης  (Άη Αγλύφτης)/ Agliftis
Image
Στο δυτικότερο σημείο του νησιού, πιο πέρα από την Παναγία , βρίσκεται ο Αγλύφτης. Η μικρή βοτσαλωτή παραλία που είναι προσβάσιμη μόνο με μικρό σκάφος. Δύσβατο και καλά κρυμμένο μονοπάτι από το Αυλάκι της Παναγίας οδηγεί στον Αγλύφτη, τη δυσπρόσιτη και γεμάτη μυστικά αυτή περιοχή του νησιού που φιλοξενεί τον ιερό ξωκλήσι του Άγιου Πατάπιου.
Παραλία του Σίμου & παραλία Σαρακίνικο/ Simos Beach, Sarakiniko Beach
Image
Στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκεται η διεθνώς φημισμένη παραλία του Σίμου. Την παραλία χωρίζει το Σαρακήνικο δημιουργώντας δύο όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία) που εκτείνεται έως τα Κουρνόσπηλα και τον όρμο του Φράγκου (μικρή παραλία) που φτάνει έως το Φράγκο. Η ατέλειωτη παραλία του Σίμου διαθέτει αμμουδιά με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους στο εσωτερικό της που φτάνουν σχεδόν τα 10 μ. ύψος. Το δάσος με τα θαλασόκεδρα απλώνεται σε μεγάλη έκταση και ενώνει τις δύο παραλίες.
 Η παραλία πήρε το όνομα της από τον Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά, Σίμο, ο οποίος πνίγηκε στην περιοχή κοντά στο Φράγκο.
 Η ξακουστή παραλία του Σίμου, με το ασύγκριτο φυσικό κάλος, έκανε γνωστό στις μέρες μας το μικρό ψαρονήσι.
Image
Λεύκη/ Lefki
Image
Στη ίδια περιοχή, στη Λεύκη, λίγο ανατολικότερα του Σίμου και απέναντι από το Κάβο Μαλιά, βρίσκεται ο όρμος της Λεύκης. Μικρή παραλία που συνδυάζει τη λεύκη άμμο με τα βράχια, νερά με πλούσιο βυθό και πανέμορφες σμαραγδένιες αποχρώσεις. Συχνά ο όρμος της Λεύκης γίνεται το απάγκιο μικρών σκαφών, αφού στους νότιους ανέμους η Λεύκη είναι το ειρηνικότερο σημείο του νησιού.
Σπηλιά Καραντρέα/ Karantrea Cave
Image
Το σημείο αυτό είναι ένα από φυσικά αξιοθέατα που απολαμβάνει κανείς κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας εκδρομής με βάρκα. Η σπηλιά είναι στη νότια πλευρά του νησιού, μέσα στη θάλασσα, πριν τον όρμο της Λεύκης. Το σημείο είναι προσβάσιμο μόνον δια θαλάσσης.
Παυλοπέτρι/ Pavlopetri
Image
Στην απέναντι ακτή, ανατολικότερα της Πούντας και ακριβώς απέναντι από την νησίδα «Παύλο Πέτρι» βρίσκεται η μικρή παραλία του Παυλοπετριού. Στο σημείο αυτό συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή από τους επισκέπτες, αφού ο βυθός από την παραλία μέχρι και τη νησίδα φιλοξενεί τη βυθισμένη πολιτεία, ένα εξαιρετικής σημασίας υποθαλάσσιο μνημείο.

Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης βάρκας αποκλειστικά για να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε το Παυλοπέτρι , απολαμβάνοντας το μπάνιο σας πάνω απο τη βυθισμένη πολιτεία.
Πούντα/ Pounta
Image
Στην απέναντι ακτή της νήσου, λίγα μέτρα πιο πέρα από το Υπόστεγο, απ’ όπου αποπλέουν οι λάντζες και τα οχηματαγωγά για την Ελαφόνησο, ξεκινά η πανέμορφη παραλία της Πούντας που φτάνει μέχρι τη μικρή παραλία του Παυλοπετριού. Αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Σίμου και της Παναγίας (παλιότερα αποτελούσε μία ενιαία περιοχή με την Ελαφόνησο). Λαφονησώτικη παραλία με χρυσόλευκη άμμο και αμμοθίνες που φτάνουν τα 3 μ. ύψος, διαμορφώνει τις πρώτες θετικές εντυπώσεις στον επισκέπτη του μοναδικού Πελοποννησιακού νησιού.
Χαμόκελο/ Hamokelo
Image
Στην απέναντι ακτή  και πιο πέρα από την παραλία του Παυλοπετριού, βρίσκεται το Χαμόκελο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η γειτνίαση της με την λίμνη Στρογγύλη, τον υδροβιότοπο του Δήμου Ελαφονήσου. Η παραλία εκτείνεται έως τα σύνορα που χωρίζουν διοικητικά την Ελαφόνησο από την γειτονική περιοχή. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σημείο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, αφού από τη μία πλευρά βρέχεται από τη λίμνη και από την άλλη από τη θάλασσα.
Μάγγανο / Maggano
Image
Αμμουδερή παραλία της Ελαφονήσου με μία λεπτή λορίδα μήκους 1.700 μέτρων ακτογραμμής και πλάτους μόλις 40 μέτρων από αμμόλουφους και απάνια βιοποικιλότητα που βρίκεται μεταξύ της λίμνης Στρογγύλη και της θάλασσας.
 Μαζί με τη Λίμνη Στρογγύλη αποτελούν το βορειότερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελαφονήσου. Βρίσκεται "κάτω" από το χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Μονεμβασιάς. Ιδιαίτερα ήσυχη παραλία αφού η προσέγγισή της απαιτεί τον κύκλο της λίμνης. Πανέμορφα σημεία με μικρούς αμμόλοφους μοιάζει σαν μαγική γραμμή καθώς νότια βρέχεται από την θάλασσα και βόρεια από την λίμνη.
Παραλία Νεάπολης/ Neapoli Beach
Image
Η ατελείωτη παραλία της Νεάπολης, με τις κρυμμένες φωλιές των χελωνών καρέττα-καρέττα, βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία.
Αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των ηλικιών και είναι ιδανική για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο, ή επιθυμούν να μετακινούνται με τα πόδια, καθώς βρίσκεται μέσα στην πόλη.
Η παραλία της Νεάπολης, είναι γνωστή για την καθαριότητα και την οργάνωση που την διακρίνει (υπηρεσίες, ναυαγοσώστης), καθώς και για την εύκολη πρόσβαση της
Παραλίες οικισμού Ελαφονήσου/ Elafonisos village beaches
Image

Κοντογόνι/Kontogoni

 Βορειοδυτικά του οικισμού βρίσκεται η παραλία Κοντογόνι. Παραλία με άμμο λίγα μέτρα από το λιμάνι του οικισμού εξυπηρετεί περισσότερο τους κατοίκους του οικισμού και τους ενοίκους των παρακείμενων επιχειρήσεων.

Καλόγερας/ Kalogeras

Δυτικότερα του οικισμού και πιο πέρα από το Κοντογόνι βρίσκεται ο όρμος του Καλόγερα. Μικρή παραλία με ρηχά νερά, προσβάσιμη με τα πόδια που επισκέπτονται κυρίως ντόπιοι.

Μεγάλο Τηγάνι/ Megalo Tigani

Στην ανατολική πλευρά του οικισμού, κοντά στην περιοχή που αράζουν τα ferry boats, βρίσκεται η μικρή παραλία Μεγάλο Τηγάνι, την οποία σπάνια πλέον επισκέπτονται λουόμενοι.

Φουντιάνικα/ Fountianika

Στην περιοχή Φουντιάνικα, μπορεί να απολαύσει κανείς ένα πανέμορφο τοπίο. Μέσα σε μια εικόνα συνυπάρχουν από τη μια το σύμβολο του πανάρχαιου πολιτισμού η νησίδα Παύλο Πέτρι και αγέρωχος Κάβο Μαλιάς από την άλλη. Από το σημείο αυτό διακρίνει κανείς το νοητό τώρα χέρσο κομμάτι, που κάποτε υπήρχε και ένωνε τον οικισμό και τη νήσο Ελαφόνησο με την απέναντι ακτή της Πούντας και την Πελοπόννησο.

Βάρδια/ Vardia

Πρόκειται για το ψηλότερο σημείο της Ελαφονήσου σε υψόμετρο 276μ. Από εδώ απολαμβάνει κανείς το όμορφο τοπίο από το Σαρακήνικο και το Στενό της Ελαφονήσου έως τα Κήθυρα και την περίφημη -υπό ένταξη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO- Χερσόνησο του Μαλέα.

Image

Επικοινωνια

Ζήστε την πιο όμορφη εμπειρία διακοπών μαζί μας!

Λιμάνι Ελαφονήσου

+306937466671

+306937466672

 info@rentaboat-elafonisos.gr